Simply Greek

Simply Greek

Η σειρά Απλά Ελληνικά –SimplyGreek  ξεκίνησε τον 3/2012.

Την ετικέτα την είχαμε σχεδιάσει από το 2005. Ο γραφίστας μας Μαρκους μας έφτιαξε το σχεδιασμό από τότε και αποφασίσαμε πια  να την αξιοποιήσουμε εμείς.

Να είναι καλά ο Μάρκους αφού στην έκθεση Γεύσεις & Ζωή του Ζαππείου  το κοινό μας τίμησε με την ψήφο του εκλέγοντας τη σειρά με την καλύτερη εμφάνιση δυο φορες.

 Η σειρά ξεκίνησε με 6 σάλτσες με βαση τομάτα (Σκορδο, Θυμαρι, Βασιλικο , Φετα, Τσιλι, Ελιες) και το Απριλη του 2013 για να γιορτασουμε τα πρωα μας γενεθλια βγαλαμε 6 νεα προιοντα, Σαλτσα Τοματα & Μαυροδαφνη, Σαλτσα Τοματα & Μελιτζανα (μετα απο απαιτηση πελατων), και τα 4 πατε μας.

Θέλαμε να δημιουργήσουμε σάλτσες οι οποίες με τον άνοιγμα του βάζου να καταλαβάινει κανείς την γεύση ακόμη και να μην έχει διαβάσει την ετικέτα. Να καταλαβάινει αμέσως την γεύση και μόνο από το άρωμα.  Και το καταφέραμε. Για παράδειγμα η Σάλτσα Τομάτα & Βασιλκός έχει 17%  βασιλικό, Τοματα & Μαυροδαφνη με 21% Μαυροδαφνη, Τοματα & Μελιτζανα με 30% μελιτζανα.

Με προτάσεις χρήσεις στην ετικέτα, ο στόχος μας είναι να χρησιμοποιούνται οι σάλτσες μας όχι μόνο για μακαρονάδες αλλά και για περισσότερες χρήσεις, πχ κοκκινιστά, σαγανάκι, σαν ντιπ, ντάκο, σε καναπεδάκια, μπρουσκέτα, και σε ότι άλλο φανταστεί κανείς.

Στείλαμε την Σάλτσα Τομάτα & Σκόρδο να πάρει μέρος στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards στο Λονδίνο. Τον διαγωνισμό τον χαρακτηρίζουν σας τα Όσκαρ της Γεύσης. Οι κριτές μας τίμησαν με βραβειο Great Taste Award που βέβαια μας κάνει πολύ περήφανους. Όταν βραβεύεται ένα δημιούργημα που έχεις φτιάξει με πολύ πάθος, καμάρι & μεράκι είναι απίστευτο συναίσθημα.

Η Σάλτσα Τομάτα & Σκόρδο την φτιάξαμε από μεγάλη αγάπη στο σκόρδο! Έτσι βάλαμε 15% Σκόρδο μέσα να είναι δυνατή η παρουσία του! Όπως είπαν οι κριτές έχει μεταξένια υφή και ισορροπημένη γεύση. Επίσης παρατήρησαν ότι εκτός από συνοδεία μακαρονάδας θα ήταν και εξαιρετική σαν βάση για πίτσα.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως
Περιοχή: 19011, Αυλώνα Αττικής
Τηλέφωνο: 22950-41736
Ιστοσελίδα: simplygreek.gr

Αυλώνα, Αττική

Ο Αυλώνας είναι κωμόπολη της βόρειας Αττικής, κοντά στα σύνορα με την Βοιωτία. Απέχει 50 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Διοικητικά ανήκει στον καλλιγραφικό δήμο Ωρωπού, ενώ μέχρι το τέλος του 2010 αποτελούσε έδρα του ομώνυμου δήμου. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 170 μέτρων σε αμφιθεατρική θέση στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας. Ο Αυλώνας παλαιότερα ήταν γνωστός με το όνομα Σαλισάτι ή Σάλεσι ή και Κακοσάλεσι.

Η αρχαία ελληνική ονομασία του χωριού είναι Αυλών που σημαίνει πέρασμα. Το όνομα Αυλών διασώζεται σε μαρμάρινη αναθηματική πλάκα αφιερωμένη στο Θεό Διόνυσο τον Αυλωνέα. Η λέξη Σάλεσι ή Σαλισάτι που σημαίνει επίσης πέρασμα είναι λατινική και με αυτήν μεταφράστηκε η λέξη Αυλών στα χρόνια της Φραγκοκρατίας.

H ονομασία Κακοσάλεσι έμεινε από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας επειδή ο ορεινός όγκος ακριβώς πάνω από την κωμόπολη αποτελούσε παρατηρητήριο και ορμητήριο των επαναστατών και κλεφτών με συνέπεια να είναι κακό πέρασμα για τους Τούρκους. Η ονομασία αυτή διατηρήθηκε ως επίσημη μέχρι το 1927 οπότε ο οικισμός ανέκτησε την αρχαία του ονομασία Αυλών (ο Αυλώνας) από την μακρόστενη κοιλάδα-πέρασμα που διασχίζεται από τον ποταμό Ασωπό.

Στην περιοχή άρχισαν να πρωτοεγκαθίσταται Αρβανίτες τον Μεσαίωνα. Κατά τον 19ο αιώνα συνδέθηκε με την σιδηροδρομική γραμμή που ένωνε τη Χαλκίδα με την Αθήνα, αυξάνοντας έκτοτε τον πληθυσμό.
Μετά την απελευθέρωση ο Αυλώνας (με την ονομασία Σάλεσι) εντάχθηκε στον δήμο Τανάγρας της τότε επαρχίας Θηβών.

Το 1840 εντάχθηκε στον δήμο Περαίας της επαρχίας Αττικής ο οποίος το 1871 μετονομάστηκε σε δήμο Ωρωπίων. Μετά την κατάργηση των διευρυμένων δήμων, με την διοικητική διαίρεση του 1912, ο Αυλώνας αποτέλεσε έδρα της ομώνυμης κοινότητας η οποία μετεξελίχθηκε σε δήμο το 1990.

Στη διάρκεια της Ιταλογερμανικής κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1941-1944) ο Αυλώνας υπέστη μεγάλες καταστροφές. Περίπου το 40% των σπιτιών είχε καταστραφεί.

Η περιοχή είναι παραδοσιακά γεωργική-κτηνοτροφική και βιομηχανική, με αρκετούς κατοίκους να μετακινούνται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Οινοφύτων στην Βοιωτία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή είναι η μόλυνση του νερού από τις παράνομες ρίψεις αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]