Μελιστάλακτη

Μελιστάλακτη

Με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, με πίστη στην παράδοση και στην ποιότητα, με όρεξη και μεράκι για δουλειά, μια ομάδα δέκα γυναικών ξεκινήσαμε την διαδρομή της “Μελιστάλακτης”, του γυναικείου συνεταιρισμού Χάρακα, στις αρχές του 2011.

Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο χώρο 400 τ.μ. με εργαστήρι άρτου-ζαχαροπλαστικής και ένα πωλητήριο λιανικής που εξυπηρετεί τους καταναλωτές που μας εμπιστεύονται, στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας.

Τηρώντας όλες τις συνθήκες υγιεινής, ο συνεταιρισμός μας εφαρμόζει το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ISO22000:2005.

Με γνώμονα τις πατροπαράδωτες συνταγές αλλά και με σεβασμό στις σύγχρονες απαιτήσεις της καθημερινότητας, δημιουργούμε γλυκές και αλμυρές γεύσεις, με αγνά υλικά που μας προσφέρει απλόχερα η πεδιάδα της Μεσσαράς (λάδι, πορτοκάλια κ.α.) και τα Αστερούσια Όρη (μέλι, βότανα κ.α.).

Φρέσκο ψωμί και παξιμάδι, καλιτσούνια, ξεροτήγανα, σιροπιαστά, πίτες, βουτήματα, ποικιλία κριτσινιών, ξομπλιαστά κουλούρια, τούρτες, πάστες και άλλα γλυκά ζαχαροπλαστείου είναι τα είδη που φτιάχνουμε για να καλύψουμε τις καθημερινές ανάγκες αλλά και οποιουδήποτε είδους κοινωνικής εκδήλωσης μας ζητήσετε(γάμος, βάφτιση, μπουφέ, μνημόσυνα κ.α.)

Χάρακας, Ηράκλειο Κρήτη

Ο Χάρακας είναι χωριό του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου, στους πρόποδες των  Αστερουσίων. Ανήκει στην επαρχία Μονοφατσίου και αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αστερουσίων. Με βάση την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός του αριθμεί 1000 περίπου κατοίκους. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία. Το χωριό είναι έδρα Κέντρου Υγείας και Γυμνασίου-Λυκείου, ενώ υπάρχει επίσης ταχυδρομείο και κέντρο επιμόρφωσης.

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης (20 Μαΐου) και στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονα (27 Ιουλίου) που είναι ο προστάτης Άγιος του χωριού και ο μεγαλύτερος ναός με 4ώροφο καμπαναριό. Άλλοι ναοί είναι η Αγία Παρασκευή στα ορεινά, η Παναγία στο παλαιό χωριό, ο Άγιος Νεκτάριος στη βόρεια πλευρά και ο Άγιος Ιωάννης, όπου και το κοιμητήριο.

Το ενετικό όνομα του χωριού ήταν Άγιος Ιωάννης, αλλά μετονομάστηκε σε Χάρακα επειδή στα δυτικά του χωριού υπάρχει μεγάλος βράχος, ύψους 35 μέτρων και πλάτους 60 περίπου (χαράκι), όπου υπάρχει εκκλησία (ο Αφέντης Χριστός) και κάστρο ενετικής εποχής. Σύμφωνα με το Raulin ο βράχος είναι προσπελάσιμος μόνο από τα ανατολικά. Πρόκειται για μονολιθικό ύψωμα.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]