Κρυπία

Κρυπία

Όμορφα, με την παρουσία του φυσικού τοπίου, τα Κρυπία είναι ένα μικρό οικογενειακό συγκρότημα, αποτελούμενο από 4 αυτόνομες, ανεξάρτητες πέτρινες κατοικίες, εναρμονισμένες με το ιδιότυπο μανιάτικο τοπίο που συνδυάζει  θάλασσα και βουνό.

Τα Κρυπία είναι μόλις 180μ. από τη θάλασσα, και βρίσκονται στη Καρδαμύλη (σε απόσταση 1,2 χμ. από το κέντρο του χωριού ), και…πολύ κοντά  στη γνωστή παραλία, Ριτσά (450μ. ). Έχουν το πλεονέκτημα να είναι σε μια υπερυψωμένη θέση, σ’ ένα κτήμα 4,5 στρ. με ελιές, και  όλα τα σπίτια να αντικρίζουν το πανόραμα του όρμου της Καρδαμύλης, με την καταγάλανη θάλασσα και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Με ιδιοκτήτρια την κα Αντωνία Λαμπρινίδου-Περδικέα που φροντίζει τα πάντα με προσοχή και μεράκι, ως την τελευταία λεπτομέρεια, τα Κρυπία υπόσχονται άνετη, γαλήνια και ρομαντική διαμονή στην Καρδαμύλη, στα σπίτια αυτά, με τους ευρύχωρους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους τους, θα βρείτε το ”δικό σας καταφύγιο” σ’ ετούτη εδώ τη  μοναδική γωνιά, την ευνοημένη από το φυσικό της κάλλος. 

Η κάθε μια κατοικία περιβάλλεται από ξεχωριστό δικό της κήπο, και όλες μαζί, τις αγκαλιάζει η φύση με την άγρια ομορφιά των βράχων, των σπηλαίων, της πλούσιας βλάστησης και όλα σμίγουν αρμονικά με την ολοκάθαρη θάλασσα κάτω από τη σκέπη του αγέρωχου Ταΰγετου. Εδώ θα μπορέσει να απολαύσει ο επισκέπτης τα πρωινά, το ξύπνημα των πουλιών στα βράχια και το καθρέφτισμα της ανατολής στη θάλασσα.

Τα βράδια, πίσω, τις φωτισμένες σπηλιές και εμπρός την ασημένια, πια θάλασσα…. 

 Τα Κρυπία είναι μοναδικά γιατί διαθέτουν σπάνια χαρακτηριστικά. Το σημαντικότερο είναι ότι εδώ, υπάρχει μια σειρά από κάθετους βράχους, με μικρές σπηλιές, που βρίσκονται ακριβώς μερικά μέτρα, πίσω από τις κατοικίες. Οι σπηλιές-κρύπτες αυτές, έχουν σχηματιστεί μέσα σε μεγάλους ”κόκκινους” βράχους και κάποτε, στα βάθη των αιώνων, αποτελούσαν κρησφύγετο…. Χωρίς καμία άλλη παρέμβαση το βράδυ φωτίζονται, δημιουργώντας μια εκθαμβωτική ατμόσφαιρα παραμυθιού, σαν σκηνικό θεατρικής παράστασης, χωρίς όμως να βουβαίνονται οι νυχτερινοί ήχοι του τριζονιού και των άλλων ανώνυμων πλασμάτων. Τα πρωινά ακούγονται γλυκόλαλα πουλιά, που έχουν χτίσει τις φωλιές τους, στα πιο ψηλά μέρη τους και χαιρετούν τον επισκέπτη.

Όλα αυτά κάνουν τα Κρυπία να έχουν ιδιαίτερη και μοναδική ατμόσφαιρα για διακοπές.

Εδώ ο στίχος του ποιητή μας Γ. Σεφέρη “Άνθη της πέτρας μπροστά στην πράσινη θάλασσα…” αισθητοποιείται…

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Καρδαμύλη
Περιοχή: 24022, Μεσσηνιακή Μάνη
Τηλέφωνο:27210 97007, 6945 54 2025
Ιστοσελίδα: www.kripia.gr

Καρδαμύλη, Μάνη

Η Ομηρική “Καρδαμύλη”, που διατηρεί το όνομά της 3.240 χρόνια και αναφέρεται στα γραπτά των Ηροδότου, Στράβωνα και Παυσανία, συνδέθηκε με τον Τρωικό πόλεμο αλλά και με την επανάσταση του 1821, συνδυάζει αρμονικά το ιστορικό και παραδοσιακό στοιχείο με τις πλούσιες και ποικίλες ομορφιές της.
Σ’ αυτή τη θάλασσα μπροστά εμπνεύστηκαν ποιητές και συγγραφείς σπουδαία έργα τους. Η δύση του ήλιου είναι ονειρική.

Ο τόπος είναι ευλογημένος. Η θάλασσα αυτή πλανεύει, με τις παραλίες της και τα πεντακάθαρα νερά της.

Η Καρδαμύλη διαθέτει Φαρμακείο, Ιατρείο, (επίσης Κέντρο Υγείας σε μικρή απόσταση), Τράπεζα Πειραιώς, ΕΛΤΑ, Super Market, εξαιρετικές ταβέρνες και όλων των ειδών τα καταστήματα για ψυχαγωγία, καθώς και πολλές παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή γνωστών και μη, καλλιτεχνών.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]