Το Ντουλάπι της Γιαγιάς

Το Ντουλάπι της Γιαγιάς

Η οικοτεχνία Δελατόλα «Το ντουλάπι της γιαγιάς» στη θέση Σμουρδιά πάνω από το Kτικάδο της Τήνου λειτουργεί από το 1994 και συνεχίζει  με κέφι και  μεράκι την προσπάθεια αναβίωσης των γεύσεων και της παράδοσης.

Δοκιμάστε τα λαχταριστά παξιμάδια με ντομάτα – ρίγανη, ελιά – ρίγανη, και φυσικά το πατροπαράδοτο  παξιμάδι της Τήνου με γλυκάνισο. Όπως επίσης τα ζυμαρικά που παρασκευάζονται  με 100% σιμιγδάλι, γάλα Τηνιακό και αυγά και σε διαφορές γεύσεις.

Παρασκευάζουμε  και ορεκτικά, όπως οι αγκινάρες της Τήνου στο λαδί, η πάστα αγκινάρας,η λιαστή ντομάτα η κρασάτη, ένας εξαιρετικός μεζές για κρασί και τα ξυδιαστά μας που είναι ο κρίταμος, η κάπαρη κτλ.

 Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το κουλουράκια μας με πορτοκάλι και μήλο.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Σμουρδιά

Περιοχή: 84200, Τήνος

Τηλέφωνο:2130-425568, 6989284891

Σμουρδιά, Τήνος

Η Τήνος, σαν όλες τις Κυκλάδες, είναι ένας τόπος με θαμνώδη φυτά, μάραθα, ρίγανες, καππαριές, κρίταμα, αρμυρίκια και απ’ αλλού φερμένες μουριές. Είναι επίσης γνωστή για την άγρια και ημιάγρια αγκινάρα της και τις σπάνιες πράσινες μελιτζάνες. Στη μικρή οικοτεχνία «Το ντουλάπι της γιαγιάς» που «μαγειρεύει» όλα τα καλά της τηνιακής υπαίθρου, φτάσαμε μεσημεράκι, αφού πρώτα περιηγηθήκαμε στο νησί, όπου τα ξωκλήσια συναγωνίζονται τους περιστερώνες σε αριθμό και όπου το σεληνιακό τοπίο του Βώλακα, με τους σφαιρικούς, γρανιτένιους βράχους, σου κόβει την ανάσα.

Η Τήνος είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων (έκταση 194,59 τ.χλμ.) μετά τη Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο. Έχει 8.636 κατοίκους (απογραφή 2011) μοιρασμένους σε 62 οικισμούς. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Άνδρου και βορειοδυτικά της Μυκόνου.
Η απόσταση από την Άνδρο, το λεγόμενο στενό Άνδρου – Τήνου, είναι 1/2 μίλι, ενώ η κοντινότερη απόσταση από τις ακτές της Μύκονου είναι περίπου 5 μίλια και 9 μίλια από λιμάνι σε λιμάνι. Νοτιοδυτικά του νησιού και σε απόσταση 12 μιλίων βρίσκεται η Σύρος, και η πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, η Ερμούπολη.

Ο Τσικνιάς που βρίσκεται στα ανατολικά είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού με 726 μ. ύψος. Στο κεντρικό τμήμα δεσπόζει ο απόκρημνος βράχος του Εξώμβουργου (ή Ξώμπουργο) με 641 μ. ύψος με την αρχαία και βενετική πόλη, του οποίου το ανώτερο τμήμα είναι απρόσβλητο γιατί είναι απόκρημνο από τις τρεις πλευρές και το οροπέδιο του Πατέλα ή «κάμπος πολέμου».

Το σχήμα του νησιού είναι επίμηκες τριγωνικό. Το συνολικό μήκος της ακτογραμμής, που παρουσιάζει πλούσιο οριζόντιο και κάθετο διαμελισμό, με πολλούς όρμους και ακρωτήρια, υπολογίζεται συνολικά σε 114 χιλιόμετρα μαζί με τις βραχονησίδες Καλόγεροι στο βόρειο άκρο, και τις νησίδες Πλανήτης, Δρακονήσι και Πρασονήσια στις βόρειες ακτές, ενώ ο περίπλους των παραλίων της σε μικρή απόσταση από την ακτή φθάνει τα 37 περίπου ναυτικά μίλια.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]