Το Γλυκό της Θείας Ευαγγελίας

Το γλυκὁ της θεἱας Ευαγγελἱας εἱναι μἱα νοστιμὁτατη σειρἁ απο Καμποὑσικα σπιτικἀ γλὑκα του κουταλιού χωρἱς συντηρητικἁ. Γλυκαίνουνε αυτὁ που τους δἱνει η Φὑση!!Μπορείτε να προμηθεύεστε τα προϊόντα μας από επιλεγμένα καταστήματα στη Χιο

Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε τις γλυκές γεύσεις μας, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και οι παραδοσιακές μας συνταγές μας θα σας μεταφέρουν γευστικά στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα της γιαγιάς ταξιδεύοντας σας στο παρελθόν.

Γλυκό κίτρο, γλυκό τριαντάφυλλο, γλυκό φράπα, φιστίκι, μαρμελάδες, βερίκοκο, μανταρίνι, πορτοκάλι, ροδάκινο, μελιτζανάκι, νεράντζι.

Συνεργασία με όλη την Ελλάδα, Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ροδόπη, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Καστοριά κ.ά.

Διεύθυνση: Μυταράκη 6

Περιοχή:82100, Χίος

Τηλέφωνο:22710-32028, 6977003677

Ιστοσελίδα: toglikotistheiasevaggelias.gr

Κάμπος, Χίος

Από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Χίου, ο Κάμπος συνιστά ένα ιδιαίτερο οικιστικό σύνολο, όπου συνδυάζεται αρμονικά το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. 6 μόλις χλμ νότια από την πόλη της Χίου, ο Κάμπος είναι ευρέως γνωστός για τα μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια. Η περιοχή έχει κηρυχθεί «ιστορικός τόπος» και «παραδοσιακός οικισμός», προστατευόμενος από το ΥΠ.ΠΟ.

Βασικό χαρακτηριστικό των περιβολιών του Κάμπου, είναι οι ψηλοί τοίχοι από θυμιανούσικη πέτρα, που προστατεύουν την κάθε ιδιοκτησία από τα δυσχερή καιρικά φαινόμενα. Οι αριστοκρατικές οικογένειες της Χίου, Γενουάτικες και ντόπιες, έκτισαν στην περιοχή τα σπίτια τους από το δέκατο τέταρτο αιώνα. Οι απαγορευτικοί τοίχοι που συναντά ο επισκέπτης κατά μήκος του δρόμου, κρύβουν ολόκληρους μικρόκοσμους, οι οποίοι περιλαμβάνουν περίτεχνα διακοσμημένες αυλές, μεγάλα αρχοντικά σπίτια, δενδροσκέπαστα σοκάκια και κήπους με πληθώρα λουλουδιών.

Τα περιβόλια ποτίζονται από πηγάδια με μάγγανο που στο παρελθόν γύριζαν με ζώα, ενώ τώρα η άρδευση γίνεται με σύγχρονα μέσα. Τα σπίτια είναι δίπατα ή ακόμα και τρίπατα, με στόχο την εξαιρετική θέα αλλά και τον έλεγχο των κτημάτων από τους ιδιοκτήτες.

Η ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του Κάμπου δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα επισκέπτη: Αψιδωτές πόρτες και παράθυρα, στοές από μαρμάρινα κολωνάκια, μπαλκόνια που υποστοιβάζονται από μικρές αψίδες και πελώριες αυλόπορτες, βοτσαλωτές αυλές και ζωγραφιστά ταβάνια, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν ασύγκριτη μοναδικότητα στο οικισμό.