Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας

Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας

Τα “Αμπελόφυλλα της Μαριάννας” είναι το βασικότερο, και παλαιότερο, προϊόν της οικογένειας αμπελουργικών προϊόντων που παράγω με μεράκι και αγάπη εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια με τη στήριξη και τη βοήθεια του συζύγου μου, Δημήτρη, και των δυο παιδιών μου, του Πάγκαλου και του Θανάση.
Μέσα από μια μακρά και όχι πάντα εύκολη πορεία, η οικογένειά μας βρίσκεται σήμερα στην ιδιαίτερα ευχάριστη για εμάς θέση να μπορεί να προσφέρει στις υπόλοιπες ελληνικές οικογένειες παραδοσιακά, βιολογικά και – κυρίως – αγνά προϊόντα. Κάτι που ξεκίνησε από την αγάπη μου για γνώριμες ελληνικές γεύσεις είναι σήμερα η βασική μας ενασχόληση, με την ίδια φροντίδα και έγνοια που γινόταν και τον καιρό που ήταν το χόμπι μας.
Ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη υπάρχει από το 1994 και παραμένει μέχρι σήμερα μια παραδοσιακή, οικογενειακή επιχείρηση.
Από το ξεκίνημά μας, έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων μας και την υγιεινή και ασφάλεια στη διαδικασία παραγωγής τους.

Γι’ αυτό εφαρμόζουμε καθημερινά αυστηρούς ελέγχους παραλαβής και διαλογής των πρώτων υλών και διατηρούμε την αλυσίδα ιχνηλασίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων μας. Επιστέγασμα των προσπαθειών μας είναι η πιστοποίηση κατά το πρότυπο ISO 22000:2005 τον Αύγουστο του 2008.

Ο σεβασμός προς τη Φύση αλλά και προς την υγεία των καταναλωτών ήταν και παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για εμάς. Από τα πρώτα ακόμη βήματα, εφαρμόσαμε τις πρακτικές της βιολογικής γεωργίας σε όλες τις καλλιέργειές μας: στα αμπέλια, τις ελιές και τις συκιές μας. Ελεγχόμαστε τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο, από τη ΒιοΕλλάς, για την τήρηση των πρακτικών αυτών και είμαστε πιστοποιημένοι τόσο για την πρωτογενή παραγωγή, όσο και για τη μεταποίηση, από το 1996.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: 1ο χλμ. οδού Νέας Γωνιάς – Νέας Καλλικράτειας

Περιοχή: 63080, Καλλικράτεια

Τηλέφωνο: 23990-20450

Ιστοσελίδα: ntolmadakia.com

 

Νέα Καλλικράτεια, Χαλκιδική

Η Νέα Καλλικράτεια είναι κωμόπολη της Χαλκιδικής, που δημιουργήθηκε μετά την Ανταλλαγή πληθυσμών το 1922, με πρόσφυγες προερχόμενους από την κωμόπολη Καλλικράτεια Ανατολικής Θράκης. Σήμερα είναι δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Εκκλησιαστικά υπάγεται στην μητρόπολη Κασσανδρείας και Πολιούχος της είναι η Οσία Παρασκευή η Επιβατινή (η Νέα). Κατά την απογραφή του 2001 αριθμούσε 6.204 μονίμους κατοίκους.

Διαθέτει 3 νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά σχολεία, 1 Γυμνάσιο, 1 Λύκειο, Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου[1] ΟΤΕ, ΚΕΠ και άλλες υπηρεσίες. Κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι ο τουρισμός, η αλιεία και η γεωργία.

Στη Νέα Καλλικράτεια εδρεύει αθλητικός σύλλογος, με τμήματα στην καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση (Α.Σ. Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας), χειροσφαίριση (Α.Σ. Καλλικράτης) και άλλα αθλήματα.

Φαίνεται ότι η περιοχή κατοικούνταν ήδη από τη νεολιθική εποχή, ενώ αρχαιολογικές έρευνες έφεραν στο φως και επιτύμβια στήλη κόρης που κρατάει περιστέρι στο αριστερό της χέρι (χρονολογείται στο 440 π.Χ.), που φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο σύγχρονος οικισμός ιδρύθηκε μετά το 1922, με την Ανταλλαγή πληθυσμών από πρόσφυγες προερχόμενους από την Καλλικράτεια Ανατολικής Θράκης που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, η οποία ήταν Μετόχι της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και ονομαζόταν Στόμιον.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]