Παραδοσιακό Εργαστήρι Αγγειολαστικής-Μανώλης Δ. Λυμπέρτας

Παραδοσιακό Εργαστήρι Αγγειολαστικής-Μανώλης Δ. Λυμπέρτας

Μοναδικά κεραμικά που φτιάχνονται με το ξεχωριστό ταλέντο του αγγειοπλάστη Μανώλη Λιμπερτά θα ανακαλύψετε στο χωριό Δαμαλάς. Μια τέχνη που έφτασε στο Μανώλη από πάππου προς παππού και ρίζες της χάνονται στα τέλη του 19ου αιώνα.

Έχοντας ως εργαλεία το μεράκι, τον τροχό, τον άργιλο της ταξικής γης και το νερό ο καλλιτέχνης δημιουργεί μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα. Πηγή έμπνευσης του τα σκεύη της καθημερινής ζωής των κατοίκων από τους αρχαίους χρόνους όπως το “σιφούνι” (κανάτα του κρασιού), ο αρμεός (σκεύος για το άρμεγμα των ζώων), τα “τυρομέθυρα” (πιθάρια για τη διατήρηση των τυριών), κτλ.

Επίσης, στο εργαστήριο πωλούνται παραδοσιακά σκεύη για τη κουζίνα, όπως υπέροχες γάστρες για ανεπανάληπτες γαστρονομικές δημιουργίες!
Μπορείτε να κάνετε παραγγελίες τόσο για διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, όσο και για μπομπονιέρες ή εταιρικά δώρα.
Το εργαστήριο θα το βρείτε στην είσοδο του χωριού Δαμαλάς, ενώ το εκθετήριο βρίσκεται στο δρόμο προς Χαλκί.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Χαλκί Νάξος

Περιοχή:84302

Τηλέφωνο:22850-32820

Χαλκί, Νάξος

Το Χαλκί βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Τραγαίας, στην ημιορεινή Νάξο, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη Χώρα. Είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο και γραφικό χωριό με νεοκλασικά σπίτια και πολλή βλάστηση.

Το Χαλκί αποτέλεσε για πολλά χρόνια ένα λαμπρό κοινωνικό, οικονομικό, θρησκευτικό και γενικά πολιτιστικό κέντρο του χωριού.  Γραφικά δρομάκια και πλατείες, ολάνθιστα μπαλκόνια, ποικίλα καταστήματα, περιβόλια και ελαιώνες συνθέτουν το τοπίο ενός πανέμορφου πίνακα. Στο Χαλκί υπάρχει ο εντυπωσιακός ναός της Παναγίας της Πρωτόθρονης (Ευαγγελισμός), κτίσμα του 6ου αιώνα, που ο επισκέπτης αξίζει να δει.

Το χωριό διαθέτει δυνατότητα διαμονής και αποτελεί καλή επιλογή καθώς βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού με πρόσβαση σε όλες τις παραλίες της Νάξου και στα γύρω μεγάλα χωριά.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]