Παραδοσιακά προϊόντα Σίφνου-Σοφία Σανάκη

Στην αρχή του δρόμου για το Κάστρο, στα δεξιά σας θα βρείτε την οικογενειακή επιχείρηση της κας. Σοφίας Σανάκη με παραδοσιακά προϊόντα της Σίφνου.

Αμυγδαλωτά άσπρα και μαύρα, αλλά και μανταρινιού, σπιτικές μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις, βουτήματα, κουλουράκια, μέλι, κάπαρη, αρωματικά βότανα αλλά και πολλά άλλα τοπικά προϊόντα.

Τακτοποιημένα στα ράφια του καταστήματος, με προσεγμένη εμφάνιση, σε μεγάλες αλλά και σε μικρότερες συσκευασίες, για να προσφέρετε δωράκια στους φίλους σας, τους μοναδικούς θησαυρούς της Σίφνου.

Όλα μας τα προϊόντα φτιάχνονται στο εργαστήριό μας και είναι φτιαγμένα με φροντίδα και μεράκι, πάντα με τα καλύτερα σπιτικά υλικά

Αναλαμβάνουμε κατόπιν παραγγελίας να φτιάξουμε γλυκά, σπιτικά τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, πίτσα, τυροκροκέτες κ.α. για τις εκδηλώσεις σας (γάμους – βαπτίσεις – γιορτές).

Διεύθυνση : Απολλωνία (στον δρόμο για το Κάστρο)

Περιοχή: 84003, Σίφνος

Τηλέφωνο: 22840-32261, 6972601054

Απολλωνία, Σίφνος

Η Απολλωνία (ή αλλιώς Σταυρί) είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου από το 1836 και έδρα του Δήμου Σίφνου από το 1999. Το τοπωνύμιο Απολλωνία σημαίνει πόλη αφιερωμένη στον Απόλλωνα.

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις απαλόγραμμους λόφους και βρίσκεται στο κέντρο της Σίφνου. Εδώ βρίσκονται και οι δημόσιες υπηρεσίες, ΕΛΤΑ, τα καταστήματα των Τραπεζών, ταξιδιωτικά γραφεία, το ιατρείο, ιδιωτικά ιατρεία, τα φαρμακεία, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων, καφετέριες και εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις της Σίφνου αλλά και διεθνή κουζίνα.

Ο επισκέπτης θα θαυμάσει την πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Παντού ο λιτός διάκοσμος προσφέρει ένα σύνολο μοναδικής αισθητικής αξίας. Μια πρώτη βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο βοηθά τον επισκέπτη ν’ ανακαλύψει πόσες πολλές εκκλησίες υπάρχουν άρρηκτα συνδεδεμένες και απόλυτα ενσωματωμένες στο οικιστικό σύνολο.

Κάνοντας περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια της με τους ασπρισμένους αρμούς, μπορείτε να ψωνίσετε αναμνηστικά, πρωτότυπα κοσμήματα από Σιφνιούς αργυροχρυσοχόους και παραδοσιακά σιφνέικα κεραμικά. Μην παραλείψετε να γευτείτε τις σιφνέικες νοστιμιές αλλά και πιο ψαγμένες γεύσεις με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα στα εστιατόρια, που υπάρχουν στα σοκάκια της. Επίσης αξίζει να απολαύσετε ένα ή και παραπάνω ποτά στα γραφικά μπαράκια και καφενεία που θα βρείτε και λειτουργούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς εδώ, στο γνωστό πια “στενό της Απολλωνίας” χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Σίφνου.