Παραδοσιακά Ασιτιανά Εδέσματα

Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2001 από εφτά γυναίκες έχοντας σαν γνώμονα τη διατήρηση της παράδοσης και των συνταγών που μάθανε οι γυναίκες από τις γιαγιάδες και τις μανάδες τους. Γνωρίζοντας ότι η Κρητική διατροφή αποτελεί τη βάση για τη σωστή διατροφή παγκοσμίως, και χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά από ντόπιους παραγωγούς, ο συνεταιρισμός θέλει να προβάλει και να προωθήσει τα παραδοσιακά Ασιτιανά εδέσματα.

Οι γυναίκες του συνεταιρισμού ξέρανε από την αρχή πόσο δύσκολο εγχείρημα είναι η βιωσιμότητα και η εμπορική δραστηριότητα του συνεταιρισμού, παρ όλα αυτά με πολύ προσπάθεια, επιμονή και σκληρή δουλειά οι γυναίκες τα έχουν καταφέρει.

Ο συνεταιρισμός παρασκευάζει παραδοσιακά αρτοσκευάσματα όπως ψωμί από προζύμι, παξιμάδι κρίθινό, βουτήματα ούζου κ.ά. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από αγνά υλικά και αγνό παρθένο ελαιόλαδο και δεν περιέχουν συντηρητικά.

Κάτω Ασίτες, Ηράκλειο Κρήτη

Ο συνεταιρισμός βρίσκεται στο χωρίο Κάτω Ασίτες, στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 450 μέτρων και απέχει 22 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι ένα πολύ όμορφο ορεινό χωριό 1200 κατοίκων που αξίζει να επισκεφτείτε.