Λαμπιδώ

Ο Γυναικείος συνεταιρισμός Σκάλας Λακωνίας «ΛΑΜΠΙΔΩ» έχει εμπνευστεί το όνομα του από την Κόρη του Βασιλιά της Σπάρτης Λεωτυχίδη, που την αποκαλούσαν Λαμπιδώ ή Λαμπιτώ.

Ήταν μια χειραφετημένη και δραστήρια Λακώνισα του 5ου αιώνα, που ήθελε τις γυναίκες να είναι δραστήριες και δυναμικές.

Ο συνεταιρισμός παράγει εποχιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες με βάση τα τοπικά εσπεριδοειδή (πορτοκάλι-λεμόνι), παραδοσιακά γλυκά γάμου, καθώς και κουλουράκια πορτοκαλιού, πορτοκαλόπιτες και άλλα.

Βρείτε τα προϊόντα του συνεταιρισμού στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: womenassociations.com

Σκάλα, Λακωνία

Το όνομα της το πήρε από την αποβάθρα που υπήρχε στη θέση της όταν ακόμα έπλεαν μικρά σκάφη μέσα στο ποταμό Βασιλοπόταμο. Θεωρείται από τις πιο παραγωγικές περιοχές του Νομού και αυτό, γιατί ο κάμπος της διασχίζεται από δύο ποτάμια, τον ιστορικό Ευρώτα και τον «πολύτιμο» Βασιλοπόταμο.

Η Σκάλα αναπτύχθηκε με πρώιμα κηπευτικά αφού εγκατέλειψε την βαμβακοκαλλιέργεια και σήμερα είναι ένας απέραντος πορτοκαλεώνας. Είναι μία από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της νότιας Λακωνίας. Κάθε άλλο παρά τυχαία έχει ονομασθεί ο «Κήπος της Ευρώπης».

Η οικονομία του Δήμου βασίζεται κυρίως στη γεωργία. Βασικές καλλιέργειες είναι η ελαιοκομία και τα εσπεριδοειδή, με κυριότερο εκπρόσωπο των τελευταίων, την ποικιλία Βαλέντσια.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες στον τομέα της παραγωγής πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων. Η εν λόγω περιοχή, δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης, της εύκολης πρόσβασης σε όλα τα αξιοθέατα του Νομού Λακωνίας, αλλά και λόγω των υπηρεσιών που προσφέρει, καθώς και των ελκυστικών παραλιών της, έχει σημαντικές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.