Γυναικείος Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου

Γυναικείος Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου

Ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντώνιου ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1999 και είναι ο πρώτος γυναικείος συνεταιρισμός του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η απασχόληση των αγροτισσών γυναικών, η ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος τους, η ανάπτυξη του τόπου, η διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης μέσα από την παραγωγή και τη διάθεση μιας σειράς υγιεινών, ποιοτικών χειροποίητων προϊόντων φτιαγμένων με μεράκι.

Ο συνεταιρισμός παράγει χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας με συνταγές που αντανακλούν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. Περέκ με χειροποίητα φύλλα πίτας ψημένα στο τζάκι με ξύλα, συρόν, ιβριστό, μακαρίνα (ποντιακά προϊόντα), χυλοπίτες, τραχανά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από φρέσκα φρούτα εποχής χωρίς καθόλου συντηρητικά.
Ο συνεταιρισμός εκσυγχρόνισε τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου του, πιστοποίησε την παραγωγική διαδικασία με ΗACCP και ίδρυσε το καφεγλυκοπωλείο στην είσοδο του χωριού σε έκταση πέντε στρεμμάτων, που του παραχώρησε ο Δήμος Βασιλικών.

Στο ωραιότερο σημείο του χωριού, με θέα τον Όλυμπο, μπορείτε να ανακαλύψετε τα χρώματα κάθε εποχής απολαμβάνοντας καφέ στη χόβολή, γλυκό του κουταλιού γεμάτο αρώματα, πίτα με αυθεντική συνταγή ή γαλακτομπούρεκο, περέκ, πίτες, ραβανί … γεύσεις και μυρουδιές ξεχασμένες αναβιώνουν και προσφέρονται σε σας, στα παιδιά και την παρέα σας, ενώ απολαμβάνετε την ηρεμία που προσφέρει η άπλετη θέα και το φυσικό περιβάλλον. Το καφεγλυκοπωλείο, μόλις 35 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην είσοδο του χωριού Άγιος Αντώνιος.

Αγ. Αντώνιος, Θεσσαλονίκη

Το χωριό του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, πολύ κοντά στον κεντρικό δρόμο για τη Χαλκιδική, έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Στο χωριό ζουν περίπου 1.000 κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους μέχρι πρόσφατα ασχολούνταν με τη γεωργία και πιο συγκεκριμένα με την καλλιέργεια σίτου και την εκτροφή αγελάδων.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]