Αστραδενή

Αστραδενή

Από το 2000 η Χρυσάνθη Τσεπραηλίδου, έμαθε υφαντική και δεν σταματά να μαθαίνει, μία τέχνη αρχαία και τόσο σύγχρονη και εξελίξιμη διαρκώς.
Στο εργαστήριο της στο Λαφύστιο, δίπλα στη Λιβαδειά ,έχει τρείς αργαλειούς που υφαίνει παραδοσιακές στολές στον ένα. Πασμίνες και φουλάρια στον άλλο. Και σεμέν και κουρτίνες στον τρίτο.

Η υφαντική μου έμαθε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. και ότι η υφαντική εξαρτάτε απόλυτα από την προσωπική αισθητική του κάθε ένα που υφαίνει και έτσι δίνει το στίγμα του. Ακόμη μου έμαθε πώς οι αργαλειοί είναι ζωντανοί και όπως τους φερθείς σου φέρονται, όσο παλιοί και αν είναι τόσο καλύτερα.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Λαφύστι
Περιοχή: 32100, Λιβαδειά
Τηλέφωνο: 22610-81781

Λαφύστι, Λιβαδειά

Το Λαφύστι είναι μικρό χωριό του νομού Βοιωτίας του δήμου Λεβαδέων. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Λιβαδειά στις πλαγιές του ομώνυμου όρους, που αποτελεί απόληξη του Ελικώνα. Έχει πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2001, 422 κατοίκους. Το χωριό ονομαζόταν Γρανίτσα μέχρι το 1927, οπότε μετονομάστηκε σε Λαφύστι.

Το Λαφύστι είναι γνωστό για την πανελλήνια έκθεση γελοιογραφίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1996 έως σήμερα και από την οποία έχουν περάσει εκατοντάδες Έλληνες αλλά και ξένοι γελοιογράφοι.

Το Λαφύστι υπήρξε κοινότητα στο διάστημα 1912-1998. Στη συνέχεια με την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας εντάχθηκε στον δήμο Λεβαδέων, οπού παραμένει μέχρι σήμερα.
Ο πληθυσμός του σημείωνε αύξηση μέχρι την δεκαετία του 1960 αλλά τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζει μείωση.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]