Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ανηλίου “Ανηλιώτικα Τ’ Αλλιώτικα”

Ανηλιώτικα Τ' Αλλιώτικα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ανηλίου συστήθηκε το χειμώνα του 2000 από μια ομάδα γυναικών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στα αγνά υλικά. Έτσι δημιούργησαν ένα παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών, ποτών και εδεσμάτων, όλα χειροποίητα και με ιδιαίτερη φροντίδα, τα γλυκά μας κρατούν όλη τη φρουτένια γεύση τους. Εάν πάλι οι ανάγκες σας ξεφεύγουν του ατομικού, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε με το τμήμα catering. Επίσης στο εργαστήριό μας ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βλέπει τη διαδικασία επεξεργασίας των προϊόντων και να δοκιμάζει τις θεσπέσιες γεύσεις. Αναλαμβάνουμε επίσης όλων των ειδών τις εκδηλώσεις. Για τους γάμους τον παραδοσιακό μπακλαβά, για τις βαπτίσεις το γλυκό του κεράσματος. Θα χαρούμε να μας επισκεφθείτε και να σας εξυπηρετήσουμε.

Βρείτε τα προϊόντα τους στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: womenassociations.com

Ανήλιο, Πήλιο

Το Ανήλιο είναι κτισμένο πάνω σε μια πλαγιά κατάφυτη με μηλιές, καστανιές και άλλα οπωροφόρα δένδρα. Κατά την επικρατούσα τοπική παράδοση, στα χαμηλώματα του χωριού υπήρχε η αρχαία πόλη Αχίλλειον, κτισμένη από τον ίδιο τον Αχιλλέα. Σ’ ένα περιβάλλον πλούσιας βλάστησης στα πόδια της πλαγιάς βρίσκονται και δύο αμμουδερές παραλίες, ο Μπάνικας και η Πλάκα, που είναι γνωστές για την ομορφιά και τα καθαρά νερά τους. Στον Μπάνικα μάλιστα υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά, όπου, σύμφωνα με τον μύθο, ο Κένταυρος Χείρωνας είχε το κονάκι του.

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει η μικρή, γραφική πλατεία όπου δεσπόζει ένα αξιόλογο εκκλησιαστικό μνημείο, ο ναός του Αγίου Αθανασίου, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ένα από τα καλύτερα μπαρόκ, ξυλόγλυπτα τέμπλα. Στην περιοχή ήκμασαν επίσης αρκετά μοναστήρια, όπως η Παναγία των Εισοδίων, ο Άγιος Χαράλαμπος, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και η Αγία Τριάδα.

Το Ανήλιο διαθέτει αρκετά τουριστικά καταλύματα με ικανοποιητικές υπηρεσίες. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι μια επίσκεψη στο Γυναικείο Τμήμα του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού θα μετατραπεί σε μια νοστιμότατη έκπληξη διότι οι κυρίες εκεί ειδικεύονται στην παρασκευή παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδων και ποτών από φρούτα εποχής και αγνά υλικά.

Το Ανήλιο είναι το τελευταίο χωριό του Δήμου Μουρεσίου για τον επισκέπτη που θα επιλέξει την νοτιοανατολική διαδρομή πρόσβασης μέσω Καλών Νερών και Μηλεών. Αποτελεί επίσης την βόρεια είσοδο του Δήμου μας για κείνους που θα έρθουν ακολουθώντας την βορεινή διαδρομή μέσω Πορταριάς και Χανίων.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]