Αγρόκτημα Ευκαρπία

Το Αγρόκτημα Ευκαρπία είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Ασχολείται με την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία και συσκευασία κυρίως οσπρίων, σιτηρών, αραβοσίτων αλλά επίσης και αρωματικών φυτών καθώς και παρασκευασμάτων τους. Η συλλογή και η επεξεργασία των αρωματικών φυτών καθώς επίσης και η συσκευασία όλων των προϊόντων γίνονται χειρωνακτικά και φυσικά. Χειροποίητα είναι και όλα τα παρασκευάσματα μας ακολουθώντας πιστά τις παραδόσεις.

Στο Αγρόκτημα Ευκαρπία η φύση παίζει τον πιο καθοριστικό και σημαντικό ρόλο σε όλες τις καλλιέργειες μας. Η καλλιέργεια των βιολογικά πιστοποιημένων αρωματικών φυτών μας γίνεται, φυσικά, χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Το πλύσιμο, το φυσικό στέγνωμα και η ευγενική και παραδοσιακή διαχείριση τους με το χέρι, ακριβώς μετά τη στιγμή της συλλογής, προσφέρει στα προϊόντα μας την εξαιρετική ποιότητα και μοναδικότητά τους. Το Αγρόκτημα Ευκαρπία προσφέρει πιστοποιημένα προϊόντα ποιότητας καθώς και βιολογικά προϊόντα.

Οι διαδικασίες καθώς και οι συσκευασίες μας είναι όλες πιστοποιημένες σύμφωνα με το πρότυπο ΙSO 22000:2005, ενώ τα βιολογικά μας προϊόντα πιστοποιούνται από τον Πράσινο Έλεγχο. Ο προσωπικός μας προβληματισμός για “καθαρές τροφές”, η αγάπη για την γη και η επαφή με την φύση είναι οι κύριοι λόγοι που μας έκαναν παραγωγούς και είναι και οι στόχοι μας για όλα μας τα προϊόντα.

Το Αγρόκτημα Ευκαρπία προσφέρει πιστοποιημένα προϊόντα ποιότητας καθώς και προϊόντα βιολογικής γεωργίας.
Σήμερα το Αγρόκτημα Ευκαρπία παράγει δώδεκα είδη αρωματικών φυτών, αποκλειστικά ελληνικών ποικιλιών με σύγχρονες μεθόδους καλλιεργητικής φροντίδας και τον παραδοσιακό φυσικό τρόπο συλλογής, ξήρανσης και διαχείρισης. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2012 και αφού είχε ήδη προηγηθεί 3ετής πιλοτική καλλιέργεια αρωματικών φυτών και έρευνα. Επιπλέον συνεχίζει την παραγωγή οσπρίων, σιτηρών και αραβοσίτου εκλεκτής ποιότητας, καλλιέργειες στις οποίες μετρά χρόνια εμπειρίας και οι οποίες αποτελούν και τις βασικές καλλιέργειες του αγροκτήματος.

To Αγρόκτημα Ευκαρπία και η φιλοσοφία του είναι δημιούργημα της Φωτεινής Μπλιάτσου και του Λέκκα Θεμιστοκλή.

Διεύθυνση: Λάρισα
Περιοχή :Νομός Θεσσαλίας
Τηλέφωνο:6938050504,6937222692
Ιστοσελίδα: ktima-efkarpia.com

Λάρισα

Πρώτοι κάτοικοι της Λάρισας υπήρξαν οι Πελασγοί. Στη γλώσσα του «Λάρισα» σημαίνει Ακρόπολη-φρούριο. Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά δεδομένα η έκταση που αναπτύχθηκε η Λάρισα δεν ήταν εντελώς επίπεδη όπως παρουσιάζεται σήμερα. Χαμηλοί λοφίσκοι υψώνονταν ανάμεσα σε χείμαρρους και μικρές ελώδεις εκτάσεις. Οι Πελασγοί εγκαταστάθηκαν μέσα στα έλη και τους βούρκους που σχηματίζουν τα νερά του Πηνειού ποταμού. Κατά τη μυθολογία τα νερά του Πηνειού βρήκαν διέξοδο προς τη θάλασσα, όταν ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του έκοψε τα βουνά δημιουργώντας μια τομή, ένα κόψιμο στα Τέμπη. Ο μύθος αυτός δείχνει τις φυσικές αναταραχές που έγιναν στη Θεσσαλική πεδιάδα, ενώ ο μύθος του γάμου του Πηλέα και της Θέτιδας, λίγο πιο νότια στο Πήλιο, παραπέμπει στην ηρεμία και ομορφιά της φύσης, που επακολούθησε.

Tην εποχή εκείνη (τη λίθινη εποχή) οι πελασγοί τρέφονταν με πολλά ψάρια της Θεσσαλικής λίμνης και κατασκεύαζαν τις καλύβες τους με καλάμια πάνω σε κορμούς δέντρων, μπηγμένους μέσα στη λάσπη. Ωστόσο το ελώδες έδαφος ήταν και εύφορο και έτσι πολλές φυλές το διεκδίκησαν έως ότου επικράτησαν οι Θεσσαλοί. Οι Θεσσαλοί ξεκίνησαν από τη Θεσπρωτία και μετά από πολλές συγκρούσεις με τους ντόπιους Περραιβούς και Μάγνητες επικράτησαν μέχρις ότου εμφανίστηκε ο Μακεδόνας Φίλιππος ο Β΄.

Στη Λάρισα έζησε και πέθανε, περίπου στην ηλικία των ενενήντα χρόνων, ο Πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, ο οποίος τάφηκε κάπου μεταξύ Γυρτώνης, Τυρνάβου και Λαρίσης.