Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου

Ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου, ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 1998 με κύριο αντικείμενο την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων, και πλήθος πολλαπλών δραστηριοτήτων. Από τότε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να απασχολεί ικανοποιητικά τις 36 γυναίκες μέλη του, ενώ κατάφερε να γίνει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση με δυναμική, δημιουργικότητα, προοπτική και μεγάλη αξιοπιστία στον χώρο της Λεσβιακής αγοράς. Παράλληλα έχει συμπαρασύρει το χωριό στην άσκηση περιφερειακών επαγγελμάτων ή δραστηριοτήτων.

Η αγάπη για την παράδοση και την επαναφορά ξεχασμένων γεύσεων, αρωμάτων, ήχων και εικόνων στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου έγινε κινητήριος δύναμη στον σχεδιασμό των προϊόντων του .

Αξιοποιώντας τους καρπούς της Λεσβιακής γης, σε ένα σύγχρονο εργαστήριο ξαναζωντανεύουν ξεχασμένες γεύσεις. Οι γυναίκες του Μεσότοπου δίνουν αξία και τις προσφέρει, ξυπνώντας στην μνήμη όλων μυρωδιές από την εποχή των γιαγιάδων, όταν η ζωή κυλούσε με πιο ξέγνοιαστους ρυθμούς.

Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου είναι σύγχρονος και πληροί όλες τις προδιαγραφές παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου. Τα προϊόντα του συνεταιρισμού παρασκευάζονται χωρίς συντηρητικά.

Μεσότοπος, Λέσβος

Ο Μεσότοπος βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό άκρο της Λέσβου και απέχει 78χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της, τη Μυτιλήνη και έχει 1050 κατοίκους, που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό. Κυρίως με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως αγροτουρισμό, οικοτουρισμό και συνεδριακό τουρισμό. Η πλούσια πολιτιστική δράση των Συλλόγων και το καρναβάλι, που αναβιώνει κάθε χρόνο με σαφή στοιχεία από διονυσιακές τελετές, έχουν κάνει το χωριό γνωστό σε όλη την Ελλάδα.