Χειροτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πέτα

Χειροτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πέτα

Ο Χειροτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πέτα ιδρύθηκε το 1992 με εγγεγραμμένα 40 μέλη, όλες γυναίκες του χωριού Πέτα. Σκοπός και στόχος είναι να διατηρηθούν οι παραδόσεις του τόπου μεταφέροντας τες από γενιά σε γενιά και η εργασία των γυναικών να προσφέρει στην τοπική κοινωνία αλλά και στο οικογενειακό εισόδημα.

Τα πρώτα χρόνια οι γυναίκες δημιουργούσαν εργόχειρα, όλα τα είδη, οτιδήποτε χρειαζόταν η Ελληνίδα νοικοκυρά. Στη συνέχεια το 1999, με την παρότρυνση των ήδη ικανοποιημένων πελατών, αποφασίστηκε συλλογικά η ενασχόληση και με την παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και εδεσμάτων.

Όλα τα είδη φτιάχνονται με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και με φροντίδα και αγάπη. Και οι συνταγές του συνεταιρισμού παλιές, από τις γιαγιάδες και τις γιαγιάδες αυτών, γεμάτες παράδοση και γεύση, παραμένουν μέχρι σήμερα από πείσμα και ενάντια σε καθετί ξενόφερτο και τυποποιημένο.

Πέτα, Άρτα

Το χωριό Πέτα είναι ένας τόπος πλούσιος, τα εδάφη πρόσφορα και οι επιλογές σε αγνά υλικά πολλές. Από τα αγροκτήματα και τα περιβόλια του χωριού ο συνεταιρισμός προμηθεύεται φρούτα και εσπεριδοειδή, οπωροκηπευτικά, ξηρούς καρπούς και σιτηρά για την παρασκευή γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδων, τραχανά και τοπικών παραδοσιακών γλυκών.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]