Το Εργαστήρι της Αθανασίας

Η Γιούλη και Αθανασία Μάρκου, με πολύ μεράκι, γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, παρασκευάζουν με παραδοσιακό τρόπο γλυκά κουταλιού, γλυκά ταψιού, κουλούρια και λαχταριστές μαρμελάδες. Όλα τα γλυκά και οι μαρμελάδες προέρχονται μόνο από τα καλύτερα Ελληνικά φρέσκα φρούτα χωρίς κανένα ίχνος συντηρητικών και χρωστικών ουσιών.Θα γευτείτε παραδοσιακά σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες με γεύση και άρωμα απ΄όλη την Ελλάδα.

Το γλυκοπωλείο, που έστησε η Γιούλη με την ξαδέρφη της Αθανασία Μάρκου στην Κυρτώνη, πάει καλά. Από το 2009 που έκαναν αυτό το βήμα, μέσα στην κρίση, έγινε η αρχή για να στηθεί τελικά μια ζηλευτή παραγωγική μικρή μονάδα, ακολουθώντας το τρίπτυχο «Παράδοση – ποιότητα – καινοτομία» και γρήγορα ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχυ.

«Το Εργαστήρι της Αθανασίας», από τις προγονικές γεύσεις, που άντεξαν επί αιώνες, τελευταία λανσάρει το λάγνο στη γεύση, γλυκό τριαντάφυλλο. Έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο απόλαυσης και βάσανου της ζυγαριάς: καρυδόπιτα, ραβανί, σαραγλί, κανταΐφι, μπακλαβάς, γλυκά του κουταλιού, βερίκοκο, βύσσινο, καρότο, κυδώνι, κολοκύθι, μαρμελάδες, κουλουράκια αλλά και μπισκότα σταφίδας, σοκολάτας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα γλυκά ή βουτήματα που έχουν κερδίσει το στοίχημα της ελληνικής αγοράς και πηγαίνουν σε 320 σημεία πώλησης από ντελικατέσεν, μέχρι ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιλεγμένους φούρνους κ.ά.

Η επιχείρηση στήθηκε με ίδια κεφάλαια, χωρίς κρατική βοήθεια κι όταν έκλεισε και η βιομηχανία τροφίμων, όπου εργαζόταν ο Ηλίας, 53 χρόνων, έπειτα από 20 χρόνια δουλειάς, ξεκίνησε ν’ ασχολείται κι εκείνος με το εργαστήρι (www. tisathanasias.gr ).

Από πέρυσι ξεκίνησαν εξαγωγές και σήμερα, εκτός από το Χίλτον της Αθήνας, γλυκά τους καταναλώνονται και στο Χίλτον του Μόντρεαλ. Ορισμένες συνταγές, δε, έχουν προσαρμοστεί στις διατροφικές συνήθειες των ξένων, αφού τα σιροπιαστά γλυκά δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα κι οι Δυτικοί δεν έχουν τόση αδυναμία στη ζάχαρη.

Το Εργαστήρι “της αθανασίας” στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, πιστοποιημένες κατά ISO_22000:2005_HACCP.

Οι εγκαταστάσεις του εργαστηρίου διαθέτουν επίσης έκθεση προϊόντων και χώρο υποδοχής.

Διεύθυνση: Κυρτώνη Λοκρίδος

Περιοχή:35200, Αταλάντη

Τηλέφωνο:22330- 94109, 6948 304098

Ιστοσελίδα: tisathanasias.gr

Κυρτώνη, Φθιώτιδα

Η Κυρτώνη Φθιώτιδας βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από την Αταλάντη προς τον Ορχομενό. Απέχει 12 χλμ από την Αταλάντη. Με την εφαρμογή του Νόμου συνένωσης Δήμων και Κοινοτήτων “Καποδίστριας”, αποτέλεσε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αταλάντης. Από το 2010 είναι χωριό του Δήμου Λοκρών. Βρίσκεται σε υψόμετρο 480 μέτρων. Το χωριό σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 644 κατοίκους.

Αυτός είναι ο τόπος που γεννήθηκε και παράγει τα προϊόντα του το Εργαστήρι της αθανασίας¨.