Οι Σουλιώτισσες

Οι Σουλιώτισσες

Το εργαστήριό μας εδρεύει στην πόλη της Παραμυθιάς (Νομός Θεσπρωτίας)

Όσον αφορά τις συνταγές μας, κάθε μια παρουσιάζει ένα έντονο ιστορικό υπόβαθρο, καθώς πρόκειται για συνταγές των γιαγιάδων μας, ή ακόμα και για συνταγές των δικών τους γιαγιάδων. Εμείς, διατηρώντας τις συνταγές αλλά και τις αρχές τους απαράλλαχτες, και χρησιμοποιώντας αγνές και ντόπιες πρώτες ύλες, συνεχίζουμε να παράγουμε με μεράκι και λαχτάρα χειροποίητα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Σήμερα, με πυξίδα τη διατήρηση της παράδοσης και των προϊόντων του τόπου μας, η επιχείρησή μας απασχολεί 10 γυναίκες, των οποίων η χρόνια εμπειρία τους, προσδίδει έναν επιπλέον γευστικό τόνο σιγουριάς σε οποιαδήποτε από τις επιλογές σας.

Παραμυθιά, Θεσπρωτία

Η Παραμυθιά είναι πόλη και δήμος της Θεσπρωτίας. Το όνομά της προέρχεται από την ονομασία της Παναγίας της Παραμυθίας (στα αρχαία ελληνικά σημαίνει παρηγορήτισσα).

Η Παραμυθιά για αιώνες ήταν μεγάλο κέντρο εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας. Επιπλέον έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση και πολιτιστική ανάπτυξη των κατοίκων της περιοχής. Το 1681 ιδρύεται η Δημόσια Ελληνική Σχολή με δαπάνες των πνευματικών αρχηγών της και των προκρίτων. Η σχολή αυτή μέχρι το 1750 και αργότερα μετά το 1842 που λειτούργησε ταυτόχρονα και Παρθεναγωγείο, περιλαμβάνεται από τον ακαδημαϊκό Σπύρο Μελά, στις σχολές που συντήρησαν την Πνευματική Ελληνική Παράδοση κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας.

Το 1919 ιδρύεται το Γυμνάσιο Παραμυθιάς το μοναδικό στην Θεσπρωτία μέχρι το 1944 περίπου στο οποίο φοιτούσαν μαθητές όχι μόνο από την Θεσπρωτία αλλά και από τις περιοχές Πρέβεζας και τα Ιωαννίνων. Το γεγονός αυτό από μόνο του φανερώνει την πολιτισμική ακμή της Παραμυθιάς η οποία πρωτοστατούσε στην τέχνη τα γράμματα και το εμπόριο. Σε αυτήν οφειλή σε μεγάλο βαθμό η Ήπειρος την πολιτισμική της κληρονομιά.

Η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή, προσφέρουν στον επισκέπτη, μια σειρά από δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Πεζοπορία, extreme games, επισκέψεις σε περιοχές με αρχαίο και ιστορικό ενδιαφέρον είναι ορισμένες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που βρίσκονται στην διάθεση του επισκέπτη της περιοχής.

Ο αγροτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού για τη διατήρηση και τη προβολή της παραδοσιακής και αγροτικής ζωής της Ελλάδας. Η Παραμυθιά είναι μια αγροτική περιοχή που κρατάει αναλλοίωτες τις παραδόσεις και είναι χαρακτηρισμένη σαν παραδοσιακός οικισμός.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]