Οι Μύλοι

Οι Μύλοι

Η νοσταλγία της νοστιμιάς των αναλλοίωτων γεύσεων των παιδικών μας χρόνων και της αγνότητας των προϊόντων του παρελθόντος μας έδωσαν το έναυσμα να ιδρύσουμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών με την επωνυμία “Οι Μύλοι”.

Με πηγή έμπνευσης τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο βασιζόμενοι σε συνταγές που μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά, δημιουργήσαμε τα ζυμαρικά μας.
Τα ζυμώνουμε με εξαιρετικής ποιότητας αλεύρι, ολόφρεσκα αυγά και φρέσκο γάλα. Ο φυσικός τρόπος ξήρανσης των ζυμαρικών μας τα βοηθά να διατηρήσουν το μοναδικό τους άρωμα και την μαγευτική γεύση. Η παράδοση σε συνδυασμό με τον εξελιγμένο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που διαθέτει η επιχείρηση μας συνδυάζεται και δημιουργεί τα αγνά ποιοτικά και γευστικά προϊόντα μας.

Με αναζήτηση άλλων κρυφών συνταγών με παραδοσιακές γεύσεις σκοπεύουμε στον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων μας έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι γευστικές απολαύσεις των πελατών μας.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Νιάτα
Περιοχή: 23060, Λακωνία
Τηλέφωνο:27320-31150
Ιστοσελίδα: oimyloi.gr

Νιάτα, Λακωνία

Ο Δήμος Νιάτων είναι ημιορεινός και ξερικός, εκτός απο την Απιδιά που διαθέτει υπόγειους υδάτινους πόρους και εκεί καλλιεργούνται εσπεριδοειδή, κηπευτικά, ελιές και καπνός. Στα όρια του Αγ. Δημητρίου και των Νιάτων καλλιεργούνται ξερικές ελιές. Υπάρχει αξιόλογη κτηνοτροφία, σχεδόν οικολογική. Το μέλι της περιοχής είναι άριστης ποιότητας διότι αφθονεί το θυμάρι.

Υπάρχουν ταβέρνες, που προσφέρουν και παραδοσιακά φαγητά όπως τα χειροποίητα μακαρόνια γκόγκιζες ή γκόγκες, χόρτα σανό, πίτες, πιταρούδια κ.α. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί ντόπια ζυμαρικά από βιοτεχνία στα Νιάτα, τυρί φέτα, μυζήθρα και λάδι.

Ο Αγ. Δημήτριος χτίστηκε μετά το 1850 από τους κατοίκους του χωριού Γκιότσαλι. Το 1944 πυρπολήθηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς και εκτελέστηκαν 21 κάτοικοί του, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα και γέροντες. Η Απιδιά έχει ζωή 6000 χρόνων. Αρχικά λεγόταν Παλαιά Κώμη, στους Ρωμαϊκούς χρόνους αναφέρεται με το όνομα Πλειαί. Κόσμημα της Απιδιάς είναι ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μοναδικής αρχιτεκτονικής. Θαυμάσιο επίσης είναι το μαρμάρινο τέμπλο με πλούσιο διάκοσμο.

Η Κρεμαστή, σε υψόμετρο 800, έχει πηγές και δίπλα από τα χωριό αρχίζει δάσος με έλατα. Τα Νιάτα χτίστηκαν τα τελευταία βυζαντινά χρόνια. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1825 έγινε βίαιη αρπαγή 74 παιδιών, 7 γυναικών και σφαγή 30 ανδρών απο τον Ιμπραήμ.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]