Νίκη

Νίκη

Μέσα από την αγάπη μας για την πλούσια παράδοση του νησιού μας ιδρύθηκε το 2010 ο Γυναικείος Συνεταιρισμός ΝΙΚΗ που αποτελείται από 10 μέλη.
Τα προϊόντα που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας κάτι που οφείλεται στο μεράκι , την σχολαστικότητα καθώς και στις αγνές πρώτες ύλες που προμηθεύεται ο συνεταιρισμός μας από μικρούς ντόπιους παραγωγούς , πάντα με σεβασμό στις εποχές του χρόνου.

Τα φρούτα συλλέγονται με το χέρι , ώστε να κρατήσουν όλο το άρωμα τους , το χρώμα και την φρεσκάδα τους.
Η αφθονία των φρούτων και βοτάνων όλο το χρόνο και οι παλιές συνταγές της γιαγιάς αποτελούν τη βάση για τα γλυκά κουταλιού , τις μαρμελάδες και τα λικέρ. Για τις χυλοπίτες , το τραχανά κ.τ.λ χρησιμοποιούμε σιτάρι , φρέσκο γάλα από αιγοπρόβατα και αυγά από ευτυχισμένες κότες .Η ξήρανση γίνεται με φυσικό τρόπο.

Πολλά από τα προϊόντα μας προέρχονται από την οικιακή καλλιέργεια των μελών μας , όπως είναι το ελαιόλαδο , οι ελιές , το μέλι ,τα φρούτα , το κρασί , τσίπουρο και διάφορα τυριά.

Παρατηρώντας τις διατροφικές συνήθειες της εποχής μας και την απομάκρυνση από τις ευλογίες της φύσης , ευελπιστούμε με τα προϊόντα μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στο καθημερινό σας τραπέζι. Τα προϊόντα μας διατίθενται προς πώληση σε καταστήματα, ψησταριές και ξενοδοχεία της Σαμοθράκης. Ο Συνεταιρισμός τροφοδοτεί καταστήματα εκτός νησιού.

Παλαιόπολη, Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί του Θρακικού Πέλαγους. Ξεχωρίζει για το άγριο παρθένο φυσικό τοπίο και την πυκνή της βλάστηση, που σπάνια συναντάται σε ελληνικά νησιά. Διακοπές στη Σαμοθράκη σημαίνει βόλτες στη φύση, επαφή με έναν πιο απλό τρόπο ζωής και απόλυτη χαλάρωση. Το νησί συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα, με τις υπέροχες παραλίες του και το όρος Σάος που στέκει στο κέντρο του και φτάνει τα 1.600 μέτρα. Η ορεινή Σαμοθράκη θα σε μαγέψει με τα εντυπωσιακά της τοπία, γεμάτα καταρράκτες, ποτάμια, πηγές, φαράγγια, βάθρες, μονοπάτια για πεζοπορία και περιοχές για ορειβασία.

Η Χώρα του νησιού είναι χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα στα δέντρα στην πλαγιά του όρους Σάος. Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια αυτού του παραδοσιακού οικισμού θα σε γοητεύσει. Τα Θέρμα (ή Λουτρά) είναι, επίσης, must για τις διακοπές σου στο νησί. Εκεί μπορείς να κάνεις ιαματικά λουτρά, αλλά και βουτιές στη διάσημη Γριά Βάθρα. Από τα Θέρμα ξεκινούν και οι διαδρομές για το όρος Σάος.

Πηγή: www.ferryhopper.com

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]