Κρύπτη

Κρύπτη

Ονομάζομαι Μαριαλένα Γερόντη  και σπουδάζω τεχνολόγος γεωπόνος, η αγάπη μου για τον τόπο μου και το μεράκι μου να παρασκευάζω ξεχωριστά προϊόντα με οδήγησαν στην δημιουργία του καταστήματος “Κρύπτη”, στο Κάστρο της Σίφνου. Εκτός από τους λουκουμάδες και τις γλυκές ομελέτες  η “Κρύπτη” διαθέτει και κάπαρη, τσίπουρο, λικέρ, τοπικά τυριά, κρασί , λάδι, γλυκά του κουταλιού , μέλι, ξύδι, αλλά και  κηραλοιφή, βαλσαμέλαιο και πολλά άλλα προϊόντα παραγωγής μας.

 

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Κάστρο
Περιοχή: 84003,  Σίφνος
Τηλέφωνο: 6976942137

Κάστρο, Σίφνος

Το Κάστρο ήταν πρωτεύουσα της Σίφνου κατά την αρχαία, τη μεσαιωνική και τη νεότερη περίοδο έως το 1836. Στα νότια του λόφου του Κάστρου βρίσκεται η Σεράλια, το αρχαίο λιμάνι της Σίφνου, όπου λειτουργούν εστιατόρια με μοναδικές λιχουδιές.

Η περιπλάνηση στα στενά σοκάκια του Κάστρου προσφέρει στιγμές μοναδικής απόλαυσης! Θα έλεγε κανείς πως σε τούτο εδώ το μέρος ο χρόνος έχει σταματήσει, ενώ η ατμόσφαιρα αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη μεταδίδοντας κάτι από την αίγλη μιας άλλης εποχής. Τα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια με τα χαμηλά πεζούλια, οι σκοτεινές στοές, τα παλιά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια, τα οικόσημα στις εισόδους, οι αρχαίοι κίονες που χρησιμοποιήθηκαν ως αρχιτεκτονικά μέλη μεταγενέστερων κτηρίων, οι μαρμάρινες σκαλιστές ρωμαϊκές λάρνακες που συναντά κανείς στα σοκάκια, οι μικρές αυλές των σπιτιών και το γραφικό εκκλησάκι της “Εφταμάρτυρος” σκαρφαλωμένο σ’ ένα βράχο που αναδύεται από τη θάλασσα, συνθέτουν μία μοναδική εμπειρία που πρέπει όλοι να ζήσουν!

Στο Κάστρο λειτουργεί Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου, το οποίο περιλαμβάνει θαυμάσιες συλλογές αρχαϊκών και ελληνιστικών γλυπτών.

Στο Κάστρο οδηγεί ένας κατηφορικός δρόμος 3,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την Απολλωνία και κόβει την ανάσα, όταν σε μια απότομη στροφή αποκαλύπτεται στα μάτια του επισκέπτη ο οικισμός. Η οικιστική εγκατάσταση στο χώρο μαρτυρείται από τους προϊστορικούς χρόνους σύμφωνα με τα ευρήματα των ανασκαφών. Ο σημερινός οικισμός που είναι χτισμένος πάνω στην αρχαία πρωτεύουσα της Σίφνου, διατηρεί ακόμα και σήμερα τα χαρακτηριστικά του βενετσιάνικου οχυρού που χτίστηκε από τη δυναστεία του Ντα Κορόνια γύρω στο 1635.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]