Ιδιαία Γή

Ιδιαία Γή

Ο αγροτικός οικοτεχνικός συνεταιρισμός Γόρτυνας που βρίσκεται στο Δήμο Ρούβα, στη Γέργερη ιδρύθηκε το 2001 από δέκα γυναίκες. Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η απασχόληση των γυναικών και η συμβολή τους στο οικογενειακό εισόδημα.
Στο ξεκίνημα τους οι γυναίκες αντιμετώπισαν διάφορες οικονομικές δυσκολίες και η παραγωγή τους περιορίζονταν σε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Με την αγάπη και την ενθάρρυνση του κόσμου ο συνεταιρισμός σήμερα είναι πλήρως εξοπλισμένος και με μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων. Ακόμη, ο συνεταιρισμός διαθέτει εστιατόριο, το οποίο διαθέτει επίσημα το σήμα του ΕΟΤ.
Σήμερα ο συνεταιρισμός παρασκευάζει τουρσιά διαφόρων ποικιλιών , αρτοσκευάσματα, γλυκά του κουταλιού, πιττάκια κ.ά.
Παραδοσιακό προϊόν του συνεταιρισμό είναι το άγριο αγκιναράκι τουρσί. Το άγριο αγκιναράκι είναι σπάνιο και φυτρώνει κυρίως στην περιοχή της Γέργερης.

Γέργερη, Ηράκλειο Κρήτης

Η Γέργερη, όπου βρίσκεται ο συνεταιρισμός είναι η έδρα του Δήμου Ρούβα και έχει 1500 κατοίκους. Στα υψώματα επάνω από το χωριό υπάρχει το φημισμένο Δάσος του Ρούβα, στο οποίο αναπτύσσονται διάφορα είδη πανίδας και χλωρίδας. Επιπλέον, το εν λόγω Δάσος αποτέλεσε καταφύγιο των Χριστιανών κατά τις επαναστάσεις των προηγούμενων αιώνων.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]