Η Καλοαγρίτισσα

Η Καλοαγρίτισσα

Η Καλοαγρίτισσα είναι ένας συνεταιρισμός που δημιουργήθηκε το 2009 από τις γυναίκες του Καλού Αγρού Δράμας. Με γνώμονα την ανάδειξη του διατροφικού μας πολιτισμού, ο συνεταιρισμός ξεκίνησε την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, ασφαλών και κυρίως υγιεινών τροφών.

Πρώτος στόχος η αναβίωση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του εύφορου και πλούσιου κάμπου μας.

Μέσα από τις πατροπαράδοτες συνταγές κυρίως με αγνά και φυσικά υλικά, ο συνεταιρισμός γνωρίζει στον κόσμο, τα νόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά, τους ιδιαίτερους τραχανάδες της περιοχής, γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα με πολύ μεράκι και διάφορα εξαιρετικά λικέρ.

Ο επόμενος στόχος είναι να γίνει ποιο δυνατός ο συνεταιρισμός, να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της γυναικείας ανεργίας, δίνοντας ένα μικρό συμπληρωματικό εισόδημα σε όσες περισσότερες οικογένειες μπορεί.

Ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής και μεταποίησης θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι από βιολογικά προϊόντα, τα οποία είτε θα καλλιεργούμε εδώ είτε θα προμηθευόμαστε από βιοκαλλιεργητές με πιστοποιημένα προϊόντα.

Βρείτε τα προϊόντα τους στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: womenassociations.com

Καλός Αγρός, Δράμα

Βρίσκεται ΝΔ σε απόσταση 8 Κm από την Δράμα ομώνυμη πρωτεύουσα του νομού Δράμας και σε υψόμετρο 70μ. Διοικητικά υπάγεται στον δήμο Δράμας και είναι αγροτική περιοχή.

Ο συνεταιρισμός, ο Αγροτικός σύλλογος, ο Πολιτιστικός σύλλογος , ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και ο οργανισμός φιλαρμονικής είναι δείγματα ανάπτυξης και δραστηριοποίησης του πάντα ενεργού και ανήσυχου πνεύματος των κατοίκων.

Ο Καλός Αγρός σήμερα, τρίτος σε πληθυσμό μέσα στον δήμο Δράμας, έχει να προσφέρει πολλά στους κατοίκους και κυρίως στους νέους ανθρώπους. Σύγχρονο καινούργιο παιδικό σταθμό, περισσότερες αίθουσες στο Δημοτικό σχολείο μετά την πρόσφατη επέκταση, γυμναστήριο – προπονητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου ,μπάσκετ , δανειστική βιβλιοθήκη , κέντρο πληροφορικής, μουσική παιδεία μέσα από την φιλαρμονική ορχήστρα , παραδοσιακούς χορούς, μαθήματα και δημιουργικές απασχολήσεις από τα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου , χώρους αναψυχής και περιπάτου, ταβέρνες, μικρά καταστήματα, παραδοσιακά καφενεία ,σύγχρονες καφετερίες και έναν σύγχρονο γυναικείο συνεταιρισμό, ο οποίος παράγει τραχανάδες, ζυμαρικά, γλυκά και μαρμελάδες με σεβασμό στις πατροπαράδοτες παραδοσιακές συνταγές, με πολύ μεράκι και κυρίως με αγνά υλικά.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]