Γλυκειά Λέρος

Γλυκειά Λέρος

Η “Γλυκειά Λέρος” είναι μια οικοτεχνία παραδοσιακών γλυκών και προϊόντων στημένη σε μια Λέρικη ναυτική κατοικιά του 1897. Στο ισόγειο βρίσκεται το εργαστήριο, όπου καθημερινά φτιάχνουμε τα παραδοσιακά γλυκά και άλλα σπιτικά γλυκά ταψιού και μπισκότα, καθώς και τη σουμάδα αλλά αναβιώνουμε και μια παλιά συνταγή λικέρ, αυτή του Λικερ Αρμπαρόριζας. Επίσης διατίθενται και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της Λέρου όπως: μέλι, κρασί, τυρί, παστά κ.α.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Παντέλι 21

Περιοχή: Λέρος

Τηλέφωνο:22470-23190, 6986307745

Ιστοσελίδα: sweetleros.com

Λέρος

Η Λέρος είναι νησί στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στα Δωδεκάνησα.

Η Λέρος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που δεν έχουν επιβαρυνθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό. Η κύρια τουριστική περιοχή της είναι τα Άλιντα, άλλα ενδιαφέροντα χωριά είναι το ψαροχώρι Παντέλι, ο Βρομόλιθος με την παραλία του, η Γούρνα, ο Ξηρόκαμπος, το Παρθένι και ο Μπλεφουτης. Το Κάστρο της Παναγίας, κτισμένο τον ενδέκατο αιώνα, δεσπόζει στο βουνό Απιτίκι πάνω από τον Πλάτανο και ακριβώς απέναντη βρίσκεται το κλειδί το υψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα. Το πολεμικό μουσείο τής Λέρου βρίσκεται στη Μερικιά χτισμένο μέσα σε τούνελ του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου.

 Η Λέρος, είναι ένας παράδεισος προικισμένος με απέραντες καταπράσινες εκτάσεις και δαντελωτές ακρογιαλιές. Το νησί που επέλεξε η Άρτεμις, η θεά του κυνηγιού για κατοικία της δεν θα μπορούσε να μην διακρίνεται για το κάλλος του. Όπως, φαίνεται και το όνομά του – που προέρχεται από τη λέξη «λερός» που σημαίνει λείος, επίπεδος – το νησί είναι πεδινό, με απέραντους κάμπους που φτάνουν ως την ακροθαλασσιά και χαμηλά βουνά κατάφυτα από πεύκα, βελανιδιές και μια πλούσια ποικιλία λουλουδιών.

 

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]