Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου “Γαία”

Γαία

Ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου “Η ΓΑΙΑ” παράγει χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα από την περιοχή της Θράκης.
Με αγνά τοπικά αγροτικά προϊόντα, παλιές συνταγές, μα πάνω απ΄ όλα μεράκι, γυναίκες τους Τριγώνου Έβρου, παρασκευάζουν χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα, που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου “ΓΑΙΑ”.

Αυτό που ήθελαν, και απ΄ ότι φαίνεται το κατάφεραν, είναι να κάνουν το όνομα της “ΓΑΙΑΣ” συνώνυμο της γευστικής απόλαυσης και της ποιότητας.
Η έδρα του Συνεταιρισμού είναι στο χωριό Σπήλαιο, όπου λειτουργεί και το εργαστήριο παραδοσιακών εδεσμάτων.
Έτσι, 21 γυναίκες με πολλή όρεξη για δουλειά, καταστρώσαμε σχέδιο ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, με διάρκεια χρόνου. Και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα οι γυναίκες μας από το να παρασκευάζουν παραδοσιακά προϊόντα, μία απασχόληση που θα ενίσχυε τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό”.

Τυπικός θρακιώτικος κόκκινος τραχανάς, ξινός και καυτερός, ζυμωμένος με ζωμό λαχανικών, ούματς (άσπρος τραχανάς), ιφκάδια (χυλοπίτες), κους-κους, χειροποίητες παραδοσιακές πίτες (κολοκυθόπιτα, σουσαμόπιτα, σπανακοπρασόπιτα, τυρόπιτα), χειροποίητο φύλλο, γλυκά κουταλιού, όπως ρετσέλι (κολοκύθι με μέλι) και σύκο, μαρμελάδες από δαμάσκηνο, κορόμηλο, φραγκοστάφυλο, κράνα, αλλά και σπιτικά λικέρ (ακόμα κι από δυόσμο), είναι μερικά από τα χειροποίητα προϊόντα της “ΓΑΙΑΣ”, που έχουν πλέον καθιερωθεί.

Οι συνταγές συγκεντρώθηκαν, μέσα από καταγραφή παραδοσιακών συνταγών από γιαγιάδες της περιοχής, οι οποίες τηρούσαν ευλαβικά το παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος των προσφύγων από τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη. Στη συνέχεια, οι γυναίκες του Συνεταιρισμού δοκίμασαν όλες τις συνταγές, από τις οποίες επέλεξαν αυτές, με τις οποίες παράγουν μέχρι σήμερα τα προϊόντα τους.

Σπήλαιο, Ορεστιάδα

Το Σπήλαιο (Τοπική Κοινότητα Σπηλαίου – Δημοτική Ενότητα ΤΡΙΓΩΝΟΥ), ανήκει στον δήμο ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΕΒΡΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “το Σπήλαιον”. Έδρα του δήμου είναι η Ορεστιάδα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Θράκης.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Σπήλαιο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Σπηλαίου, του πρώην Δήμου ΤΡΙΓΩΝΟΥ του Νομού ΕΒΡΟΥ.
Το Σπήλαιο έχει υψόμετρο 74 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας,

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]