Αρχανών Γεύσεις

Αρχανών Γεύσεις

Ο γυναικείος συνεταιρισμός « Αρχανών Γεύσεις» βρίσκεται στο χωρίο Αρχάνες, 15 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και δραστηριοποιείται στην παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων. Ο συνεταιρισμός χρησιμοποιεί στα προϊόντα του αγνές πρώτες ύλες και παρθένο ελαιόλαδο.

Ο γυναίκειος συνεταιρισμός αναλαμβάνει κοινωνικές εκδηλώσεις κάθε είδους και μπορεί να προσφέρει προϊόντα κατά τη διοργάνωση συνεδρίων. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι υποδομές του συνεταιρισμού συχνά διατίθενται για επισκέψεις τουριστών ή μαθητών με σκοπό τη γνωριμία τους με την παράδοση.

Αρχάνες, Κρήτη

Στην κοιλάδα των Αρχανών καλλιεργούνται δύο είδη ερυθρών σταφυλιών: το Κοτσιφάλι, μια ποικιλία με υψηλά επίπεδα αλκοόλης και η Μαντηλαρία με αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα. Η συνοινοποίηση αυτών γεννά το ερυθρό Ο.Π.Α.Π. Αρχανών, ένα κρασί με πλούσιο μεσογειακό χαρακτήρα. Το σταφύλι είναι το κύριο προϊόν των Αρχανών το οποίο ο συνεταιρισμός επεξεργάζεται και παράγει μια σειρά από υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως: πετιμέζι, σταφιδόπιτα, κρασόπιτες πετιμεζόπιτα, μουσταλεύρια, μουστοκούλουρο, κρασάτα βουτήματα, μαρμελάδα σταφύλι και σταφύλι γλυκό.

O εν λόγω συνεταιρισμός δραστηριοποιείται και στην πώληση Αρχανιώτικων κρασιών, ελαιόλαδου, βοτάνων και σταφίδων.

Παραδοσιακό έδεσμα αποτελεί ο κουραμπιές λόγω του ότι στις Αρχάνες είναι το επίσημο κέρασμα σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση.

Ο γυναικείος συνεταιρισμός «Αρχανών Γεύσεις» επιλέχτηκε να δραστηριοποιηθεί στη διοικητική έδρα του Δήμου Αρχανών, με πληθυσμό 3860 κατοίκους, που είναι χτισμένη σε μια σχετικά μικρή, κλειστή μεσογειακή κοιλάδα στα 380μ. υψόμετρο. Δυτικά του οικισμού υψώνεται το ορόσημο των Αρχανών, το ανθρωπόμορφο όρος Γιούχτα, που οι αρχαίες παραδόσεις τον έχουν συνδέσει με μύθους και θρύλους για θεούς και ήρωες.

Οι Αρχάνες είναι ένας ξεχωριστός παραδοσιακός οικισμός, που έχει αναπαλαιωθεί με σεβασμό στην παράδοση και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα περπατήσει στα γραφικά δρομάκια του.

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]