Αιτωλική Γη

Αιτωλική Γη

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 και αποτελείται από εννέα δυναμικές γυναίκες με κύριο σκοπό τους την δημιουργία παραδοσιακών-τοπικών προϊόντων και την συνέχεια των παραδοσιακών αξιών του τόπου τους.
Η “ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΓΗ” μας χαρίζει απλόχερα αγνά, παραδοσιακά προϊόντα και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία του ΘΕΡΜΟΥ.
Σε ένα όμορφο εργαστήριο εκθετήριο καλοδεχόμαστε καθημερινά ντόπιους και ξένους. Σκοπός μας η διάδοση και προώθηση των προϊόντων μας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς σε γλυκές και αλμυρές γεύσεις όλα γίνονται με πολλή αγάπη και μεράκι. Μεγάλη ποικιλία σε γλυκά του κουταλιού , μαρμελάδες, λικέρ , κουραμπιέδες αμυγδαλωτά καθώς και σιροπιαστά(καταϊφι, μπακλαβά και παραδοσιακό ραβανί).
Όλων των ειδών οι πίτες με χειροποίητο φύλλο. Προμηθευτείτε για τον χειμώνα χυλοπίτες , τραχανά, βότανα και αρωματικά φυτά. Αναλαμβάνουμε επίσης επί παραγγελία πίττες , γλυκά, μπομπονιέρες για κάθε κοινωνική και πολιτιστική σας εκδήλωση.

Θέρμο, Αιτωλοκαρνανία

Η κωμόπολη Θέρμο βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, κοντά στην Τριχωνίδα λίμνη. Ο άλλοτε τόπος εξορίας αριθμεί σήμερα 2.200 κατοίκους και απέχει 100 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και 30 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου Θέρμου, το οποίο περιλαμβάνει ερείπια του ναού του Θερμίου Απόλλωνα, στοά, βάσεις σπιτιών και μια κρήνη ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο.
Στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχουν καφενεία τα οποία αποτελούν τόπο συνάντησης των κατοίκων, οι πηγές του Θέρμου που αναβλύζουν νερά καθώς και το άγαλμα του Κοσμά του Αιτωλού. Στο κοντινό χωριό Αγία Σοφία οι επισκέπτες μπορούν να δουν το ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι χτισμένος στις βάσεις του ναού της Αρτέμιδας ενώ στο χωριό Μεγαδέντρο, την πατρίδα του Κοσμά του Αιτωλού βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Κοσμά. Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το Θέρμο βρίσκεται το μοναστήρι της Μυρτιάς, που ιδρύθηκε το 1491. Στο Θέρμο οι κάτοικοι παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις. Πολλοί από αυτούς, ακόμα και σήμερα, εξασκούν, με πολύ μεράκι, παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αυτά του μυλωνά, του γανωματή και του τσαγκάρη.

Πήγη: hermo-greece.blogspot.gr/

Νέο Ηλεκτρονικό Κατάστημα

επισκεφθείτε το και αναζητήστε ποιοτικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

[button size=”large” target=”_blank” hover_type=”enlarge” text_align=”center” link=”https://womenassociations.com/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” hover_background_color=”rgba(0,0,0,0.01)” border_color=”#ffffff” hover_border_color=”#ffffff” margin=”20px 0 0 0 ” text=”Ανακαλυψτε τα” border_radius=”0″]
[qode_elements_holder number_of_columns=”one_column”][/qode_elements_holder]